Kami (pelēko zirņu un kartupeļu biezputra)

4 1

Sastāvdaļas

  • Pelēkie zirņi 500 gr
  • Kartupeļi 500 gr
  • Piens 0.5 l
  • Žāvēta cauraugusi cūkgaļa 300 gr
  • Krējums skābais 200 gr
  • Sīpoli 2 gab

Pagatavošana

90 min.
  1. Iepriekšējā vakarā pelēkie zirņi ir jāiemērc. Katlā ar ūdeni, liek vārīties zirņus, kartupeļi jāsagriež šķēlēs. Kad zirņi gandrīz gatavi, pievieno kartupeļus. Kad viss ir gatavs nolej ūdeni, ar koka stampiņu visu samīca biezputrā pielejot klāt varītu pienu.
  2. Sīpolus, žāvētu gaļu sagriež kubiciņos uz pannas apcep, beigās pievieno skābo krējumu, tik daudz, lai sanāktu mērcīte.
  3. Šo biezputru mēs jau vāram daudzās paaudzēs, ļoti garšīga ir arī nākamajā dienā uz pannas uzcepot. Klāt pieēd marinētu vai skābētu gurķi, piedzerot kefīru.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni