Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ziedkāposti ar maltu gaļu

2006. gada 4. februāris
Foto: Līga Druka-Smalkā
Pagatavošana
60 min
1. Vāram veselu kāpostu galviņu pasālītā ūdenī kopā ar citronu sulu 10 min.,baltmaizi iemērcam ūdenī.Nospiežam maizi un liekam klāt maltajai gaļai,smalki sagrieztam sīpolam,zaļumiem,pusi siera un olas.Sālam,piparojam.Iesmērējam ar sviestu apaļu cepešformu,vidū liekam veselu ziedkāpostu,bet apkārt gredzenā malto gaļas masu.Apcepam miltus sviestā,pielejam buljonu,pienu un krējumu,uzvāram,sālam,piparojam,piliekam nedaudz muskatrieksta.Pārlejam pāri mūsu ēdienam un cepeškrāsnī cepam 20 min.200*C.Tomātiņus iespiežam maltajā gaļā un cepam vēl 10 min.Pasniedzam trauku galdā,dekorējam ar kādu zaļumu,izskatās jau ļoti eleganti .
Uz augšu