Ziedkāposti ar maltu gaļu

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 skaista ziedkāposta galviņa
  • 1 ēd.k citronu sulas
  • 1 sakaltusi baltmaizes bulciņa
  • 1 sīpols
  • 400 g jauktas maltas gaļas
  • 3 ēd.k. kapātu pētersīļu zaļumu
  • 150 g rīvēta siera
  • 1 ola
  • Malti sarkanie un melnie pipari
  • 1 -2 ēd.k. miltu
  • 1 -2 ēd.k. sviesta
  • 125 ml ga;las buljona
  • 100 ml piena
  • 50 ml saldā krējuma
  • 8 ķiršu tomātiņi
  • Muskatrieksts

Pagatavošana

60 min.
  1. Vāram veselu kāpostu galviņu pasālītā ūdenī kopā ar citronu sulu 10 min.,baltmaizi iemērcam ūdenī.Nospiežam maizi un liekam klāt maltajai gaļai,smalki sagrieztam sīpolam,zaļumiem,pusi siera un olas.Sālam,piparojam.Iesmērējam ar sviestu apaļu cepešformu,vidū liekam veselu ziedkāpostu,bet apkārt gredzenā malto gaļas masu.Apcepam miltus sviestā,pielejam buljonu,pienu un krējumu,uzvāram,sālam,piparojam,piliekam nedaudz muskatrieksta.Pārlejam pāri mūsu ēdienam un cepeškrāsnī cepam 20 min.200*C.Tomātiņus iespiežam maltajā gaļā un cepam vēl 10 min.Pasniedzam trauku galdā,dekorējam ar kādu zaļumu,izskatās jau ļoti eleganti .

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni