Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Puķkāpostu - kartupeļu kotletes ar sīpolu mērci

2006. gada 3. februāris
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
60 min
1. Kartupeļus novāra sālsūdenī -20 min.
2. Puķkāpostu nomazgā, novāra verdošā ūdenī apm 4 - 5 min. Nokāš.
3. Kartupeļus samīca, sajauc ar miltiem un olu. Iejauc sāli, muskatriekstus, iejauc samīcītus puķķāpostus.
4. No masas sanāk apmēram 12 kotletes. Cep karstā eļļā līdz paliek zeltainas.
5. Sīpolu sagriež kubiņos, burkānu smalki sarīvē. Pasautē sviestā līdz caurspīdīgumam.
6. Pielej 150 ml ūdens un 1 ēd. k. tomātu pastas - ļauj nedaudz pasautēties.
7. Mērci ebiezina ar cieti un pievieno sāli pēc garšas. Sasmalcina dilles un iemaisa mērcē.
8. Izceptās kotletes ieliek mērcē un nedaudz pasautē, lai savienojas garšas.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu