Pelmeņi siera mērcē

5 1

Sastāvdaļas

  • 400 gr pelmeņu
  • 150 -200 ml saldā krējuma
  • 200 - 300 gr siera
  • 2 ķiploku daiviņas
  • Majonēze
  • Sāls

Pagatavošana

20 min.
  1. Paredzēts divām diezgan lielām porcijām!
  2. Sākumā vāra pelmeņus pusgatavus garšvielu ūdenī (sāls+piecu piparu maisījums+lauru lapas). Kamēr pelmeņi vārās, sarīvē sieru. Daļu siera sajauc ar majonēzi un piejauc caur ķiploku spiedi izpiestos ķiplokus. Uz lēnas uguns silda saldo krējumu un lēnām iejauc sieru ar majonēzi un ķiplokiem, tā, lai sanāktu pabieza masa. Pelmeņus izņem no ūdens, liek pannā. Pārber ar nedaudz sāls. Lej virsū saldā krējuma siera masu. Pārkaisa ar atlikušo sarīvēto sieru un liek 200-250 grādos sakarsētā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 15 min vai kamēr siers kļūst zeltaini brūns.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni