Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ceptas aknas vecmāmiņas gaumē

2006. gada 30. janvāris
Foto: Depositphotos.com
Lai akna garšotu riktīgi senā gaumē, sāli nežēlo, bet pārsālīt tomēr nevajag. Pemēģiniet, man tā liekas visgaršīgāk.
Pagatavošana
40 min
1. Aknas sagriež pabiezās strēmelītēs. Apkaisa ar sāli un pipariem.
2. Pannā kārtīgi uzkarsē sviestu. Aknas apvārta miltos un liek cepties uz pannas bez vāka.
3. Kad viena puse gatava, apgriež uz otru. Cep līdz glītam brūnumam.
4. Kad visi gabaliņi sacepti, liek visu atpakaļ pannā, pārlej ar saldo krējumu, papildina vēl ar sāli un sutina 15-20 minūtes.

Lai labi garšo!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu