Maigais cūkgaļas šašliks

4 1
Kolekcijas: Grila ēdienu

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas kakla karbonādes
  • 1 -2 gatavi, vidēja lieluma citroni
  • 3 saldi apelsīni
  • 300 -500gr sīpolu
  • 1 /3 pušķīša bazilika
  • 1 /3 pušķītša pētersīļu
  • 1 /3 pušķīša kindzas
  • Sāls (nedaudz)
  • Malti melnie pipari (pēc garšas)
  • 3 pilieni Tobasko mērces (skābi ass)
  • Cukurs

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu sagriež gabaliņos apt. 4x4x4 cm un saliek lielā traukā, lai vieglāk apmaisīt
  2. pārkaisa ar melnajiem piepariem un pievieno nedaudz sāli pēc garšas, ēdamkaroti cukura un kārtīgi apmaisa
  3. sagriež zaļumus un pievieno gaļai
  4. notīra apelsīnus un sagriež mazos gabaliņos vai samaļ, izspiež citronu sulu, sajauc kopā un pievieno gaļai
  5. apmaisot piepilina 3 pilienus Tobasko mērces
  6. Sagriež gabaliņos sīpolus un pievieno gaļai.
  7. Pēc 20-30 minūtēm gaļa ir gatava cepšanai, gaļu nevajadzētu pārāk ilgi turēt marinādē, jo tad zūd tās dabīgā garša. Gaļu cep uz karstām oglēm, labā kantainajā grillā, lai tā nesadeg, vai ienkārši neizžūst, to apgrozīt būtu vēlams 4 reizes, gatavību noteikt var vērojot un garšojot. UZMANĪBU> šis šašliks sanāk ļoti maigs un garšo pēc svaigi ceptas gaļas ar spēcīgu aromātu, ja ir vēlmes lai tas garōtu spēcīgi pēc marinādes, tad nepieciešams pievienot vēl kādu indegrientu pēc gaumes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni