Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Griķi ar burkāniem

2006. gada 28. janvāris
Foto: Depositphotos
Izsalkušiem draugiem – ātri, vienkārši, garšīgi.
Pagatavošana
45 min
1. Apcep smalki sagrieztu 1 sīpolu, ber virsū 150- 200g griķu/rīsu un pacepina uz nelielas uguns pāris minūtes.
2. Uzber virsū arī sīki sagrieztus burkānus (ideālais variants: 1 burkāns 1 ēdājs vai arī, jo vairāk burkānu, jo labāk) un pārlej ar verdošu ūdeni tā, lai viss pārklājas, pārber ar visādām garšvielām (karijs, ingvers, sāls u.c.) un ļauj lēnām gatavoties ik pa laikam apmaisot. Ja ūdens beidzas, bet viss vēl nav tajā labākajā kondīcijā – pielej vē.l
3. Labu apetīti!
Uz augšu