Aukstā gvakamoles zupa

5 1
Aukstā gvakamoles zupa
Foto: Depositphotos.com

Sastāvdaļas

  • 2 laimi
  • 2 lieli avokado
  • 250 ml auksta vistas buljona
  • 250 ml skāba krējuma
  • 1 ēd. k. tekilas (pēc vēlēšanās)
  • 1 piliens Tabasko mērces
  • 250 g tomātu
  • Svaigi koriandra zariņi
  • Sāls

Pagatavošana

75 min.
  1. Griež laimus uz pusēm un izspiež sulu.
  2. Sagatavo avokado, mīkstumus liek nemetāliskā traukā, pievieno laimu sulu un buljonu, sablenderē.
  3. Pieliek krējumu, tekilu, Tabasko mērci un nedaudz sakuļ, nogaršo, ja nepieciešams liek vēl laima sulu, Tabasko un sāli.
  4. Uzliek traukam vāciņu un liek ledusskapī vismaz uz stundu.
  5. Sagriež kubiciņos tomātus un rupji sagriež koriandru.
  6. Garšo atdzisušo zupu. Ja zupa šķiet pārāk bieza, pielej vēl buljonu, nogaršo.
  7. Pasniedzot virsū liek sagrieztos tomātus un koriandru.
  8. Pasniedz ar tortillu grauzdiņiem. Lai uzlabotu tortillu garšu, es sarīvēju Čedaras sieru,sagriežu mazos gabaliņos sarkanos piparus,puravus. Lieku uz plāts tortillas, pārkaisu ar sieru,pipariem un puraviem, grillēju tuvu karstuma avotam, līdz siers izkusis un izveidojis burbuļus.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar tortillu grauzdiņiem. Lai uzlabotu tortillu garš...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas