Laša krēms

5 1

Sastāvdaļas

  • 250 gr svaiga laša(gabaliņos)
  • Ūdens 1 l +1 ½ ēd.karotes sāls
  • 1 neliels sīpols,daži diļļu zariņi
  • 6 plānas kūpinātas laša šķēlītes(apm.250 gr)
  • 120 gr kafijas krējuma
  • 1 tējk.želatīna
  • Malti pipari
  • 6 mazas kafijas tasītes vai veidnītes

Pagatavošana

1 min.
  1. Lasi liek verdošā sālsūdenī ar pipariem un dillēm,vāra 10 min.,atdzesē buljonā.Izņem no buljona,noņem ādu un iztīra asakas.Izklāj veidnītes ar folliju,ieklāj kūpinātās laša šķēlītes.Ar asu nazi nolīdzina līdz formiņu maliņām.Vārīto lasi un atlikušo kūpināto lasi samalcina virtuves kombainā,pievieno kafijas krējumu,sāli un piparus.Aukstā ūdenī uzbriedinātu želatīnu izkausē ūdens peldē,strauji iekuļ zivju un krējuma masā.Saliek krēmu veidnītēs,nolīdzina virsmu un pārloka pāri folliju,lai neapkalst.Uz 3-4 stundām ieliek ledusskapī.
  2. Jauka uzkoda pirms sātīga cepeša vai citiem gaļas ēdieniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas