Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Jēra karbonāde ar bumbieriem

2005. gada 9. aprīlis
Foto: Indra Plinte
Pagatavošana
127 min
1. Gaļu noskalo un nosusina. Taukaino slāni vairākās vietās iegriež. Miezerī saberž ķiploku, piparus, pimentu. Pievieno sāli, sojas mērci un samaisa. Gaļas šķēles pārziež ar iegūto maisījumu, ietin folijā un uz 2 stundām noliek ledusskapī. Bumbieri nomizo, pārgriež uz pusēm un uzmanīgi izņem sēklotni. Baltvīnam pievieno cukuru, uzkarsē, ieliek bumbieru pusītes un sautē apmēram 10 minūtes. Pannā izkausē sviestu un izcep karbonādes. Liek uz siltiem šķīvjiem, blakus kārto bumbiera pusītes. Iedobumos ieliek pa tējkarotei uzsildīta brūkleņu kompota. Pasniedz ar konservētām zaļajām pākšu pupiņām un kartupeļu biezeni.
Uz augšu