Jēra karbonāde ar bumbieriem

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 šķēles jēra karbonādes (katra 150 g)
  • 1 graudiņš pimenta
  • 2 graudiņi balto piparu
  • Puse ķiploka daiviņas
  • 0.5 tējk. sojas mērces
  • 1 bumbieris
  • 60 ml baltvīna
  • 0.5 tējk. cukura
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 1 ēdamk. brūkleņu

Pagatavošana

127 min.
  1. Gaļu noskalo un nosusina. Taukaino slāni vairākās vietās iegriež. Miezerī saberž ķiploku, piparus, pimentu. Pievieno sāli, sojas mērci un samaisa. Gaļas šķēles pārziež ar iegūto maisījumu, ietin folijā un uz 2 stundām noliek ledusskapī. Bumbieri nomizo, pārgriež uz pusēm un uzmanīgi izņem sēklotni. Baltvīnam pievieno cukuru, uzkarsē, ieliek bumbieru pusītes un sautē apmēram 10 minūtes. Pannā izkausē sviestu un izcep karbonādes. Liek uz siltiem šķīvjiem, blakus kārto bumbiera pusītes. Iedobumos ieliek pa tējkarotei uzsildīta brūkleņu kompota. Pasniedz ar konservētām zaļajām pākšu pupiņām un kartupeļu biezeni.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni