Omes gardie gaļas veltnīši

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 gr liellopu gaļas mīkstuma (ciskas gabals)
  • Sāls,malti pipari,tauki cepšanai
  • 100 gr sīpolu
  • 100 gr burkānu
  • 50 gr pētersīļu,milti mērcei,150gr skāba krējuma
  • Pildījumam:200gr dūmota speķa
  • 100 gr sīpolu
  • 100 gr rudzu maizes(klona)

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļas mīkstumu sagriež pēc iespējas lielākās 1 cm biezās šķēlēs,izdauza,pārkaisa ar sāli un pipariem.Šķēles vienā malā liek karoti pildījuma,uz tā uzliek šķēles sānu malas un cieši satin.Veltnīšus taukos apcep,pēc tam liek sautējamā katlā,pievieno sagrieztus sīpolus,burkānus,petersīļus,pārlej ar karstu ūdeni vai buljonu un sautē. gatavus pārlej ar mērci,kas gatavota no šķidruma,kurā tie sautējās.
  2. Pildījums: sīki sagrieztu speķi apcep kopā ar sasmalcinātiem sīpoliem,pievieno sīki sagrieztu rudzu maizi,samaisa un izkarsē.

Komentāri

Ija 2009. gada 28. augusts 10:39
šī ir "irbīšu "variācija. garšīgi. Pildījumam var būt ari speķa šķēlīte +sīpola strēmele+ burkāna strēmele, vai speķis + sīpols + marinēta gurķa strēmele

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni