Sākums > Receptes > Deserti

Ābolu ezīši ar vaniļas mērci

2006. gada 22. janvāris
Foto: Evita Andrejeva
Pagatavošana
1 min
1. Gatavojot šo ēdienu no svaigiem āboliem,vispirms jāsagatavo sīrups,un pēc tam sīrupā jāapvāra ābolu pusītes.
2. Izmantojot kompotu,ābolus izņem no sīrupa,novelc tiem miziņu( jo miziņa bišku traucēs sadurstīšanā).Novietojiet ābolus ar šķēluma pusi uz šķīvja,ieduriet tajos notīrītās mandeles.
3. KOmpota sīrupu,dzērveņu sulu un cukuru uzvāri,pievienojiet aukstā ūdenī izšķīdinātu cieti,uzkarsē.
4. Gatavo ķīseli lej traukā,kurā ir sakārtoti "ezīši".Uzmanīgi lai neaplietu "ezīšus".
5. MĒRCE:uzvāriet pienu.Olu dzeltenumus saputo ar cukuru.pākāpeniski maisot,tad masai pievieno pienu. Trauku ar piena-olu maisījumu liec kārstā ūdenī(t.i. ūdens peldē) in maisot karsē,līdz mērce nedaudz sabiezē.Pievienojiet vaniļas cukuru,tad mērci strauji atdzesējiet.
6. Pasniedziet ar "ezīšiem".
Uz augšu