Biezpiena bumbiņas 5

3 1

Sastāvdaļas

  • 0.5 kg biezpiena
  • 2 gab olu dzeltenumi
  • 2 ēdk miltu
  • 1 ēdk cietes
  • Šķipsniņa sāls
  • Garšvielas:saldajām bumbiņām-citrona miziņa vai vaniļa,kanēlis un cukurs.Sāļajām -ķimenes

Pagatavošana

1 min.
  1. Caur gaļas mašīnu izmaltajam biezpienam pievieno olu dzeltenumus,miltus,mazliet sāls,garšvielas un visu labi sajauc.
  2. Uz mīklas dēļa uzber miltus,uzliek mīklu,izveltnē ,sagriež nelielos gabaliņos.
  3. Katliņā uzvārīt ūdeni,piemest nedaudz sāls(apm uz 1 l ūdens -½ tējk sāls).
  4. Verdošā ūdenī liec bumbiņās saviļātus biezpiena gabaliņus.Kad bunbiņas ir ieliktas,ūdenim ir jāvārās lēni,jo tad tās var izjukt.Nevajadzētu likt daudz bumbiņu katliņā ,jo kad viņu ir daudz,tās izšķīdīs.
  5. Gatāvās bumbiņas uzpeld uz augšu,tās izņem un liek šķīvī,kas ir ieziests ar sviestu(lai nepielīp pie šķīvja).
  6. Pasniedz: sāļās ar kausētu sviestu ,saldās-ar cukura un kanēļa maisījumu un krējumu.

Komentāri

anna 2014. gada 26. aprīlis 16:27
Mana vecmāmiņa arī tos vārija ūdenī , un tie pilnībā atšķiras no eļļā vārītajiem, gan ar garšu , gan izskatu , taču tie ir gana garšīgi , bet nav ari taukaini , takā tās var nosaukt par liesajām bumbiņām!:)
vineta 2014. gada 21. marts 07:33
Es tādas ēdu bērnībā, ļoti garšoja. Var ar ievārījumu un skābo krējumu :-)
Dzjily 2012. gada 4. oktobris 09:41
Man bērnībā vecmamma tādas gatavoja. Ļoti garšīgi, tikai mēs ēdām ar tādu mērcīti- skābs krējums, cukurs vaniļa. Sajauc tā lai pašam garšo, citam saldāks citam ne. Ļoti garšīgi, paldies par aizmirstu recepti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji. Spied šeit, lai autorizētos.

Deserti

Jaunākās receptes