Vecmodīgi,bet gardi

4 1

Sastāvdaļas

  • Vajag
  • Pusi cūkas galvas un cūku kājiņas(svaigas vai kūpinātas,var izmantot arī kūpinātus stilbiņus)
  • Kaltētas cūku pupas-katram ēdājam pa saujai
  • Grūbas
  • Kaltētus vai svaigus pētersīļus un selerijas
  • Sīpolu
  • Vienu ķiploku
  • Sāli,apaļos piparus

Pagatavošana

60 min.
  1. Manas vecmāmiņas recepte (bija beigusi Latvijas laikā Kaucmindi)
  2. Pupas iepriekšējā dienā iemērc un izvāra.Sāli pievieno tikai vārīšanas beigās,tad tās izvārās mīkstākas.Pupas vāra atsevišķi no cūkgaļas,citādi zupa būs melna.Gaļu liek aukstā ūdenī,kad ūdens sāk vārīties,ik pa laiku noputo.Ja putu vairs nav,pievieno sīpolus,sāli,piparus,pētersīļus,seleriju,mazliet vēlāk-ķiplokus.Aptuveni pēc stundas pieber grūbas.Kad viss gatavs,klāt liek pupas.Zupai jābūt pabiezai.

Komentāri

Laumite 2010. gada 20. marts 18:35
Jā, tā ir īstā pupu zupa, no bērnības!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas