Sākums > Receptes > Zupas

Vecmodīgi,bet gardi

2006. gada 18. janvāris
Foto: Līga Druka-Smalkā
Pagatavošana
60 min
1. Manas vecmāmiņas recepte (bija beigusi Latvijas laikā Kaucmindi)
2. Pupas iepriekšējā dienā iemērc un izvāra.Sāli pievieno tikai vārīšanas beigās,tad tās izvārās mīkstākas.Pupas vāra atsevišķi no cūkgaļas,citādi zupa būs melna.Gaļu liek aukstā ūdenī,kad ūdens sāk vārīties,ik pa laiku noputo.Ja putu vairs nav,pievieno sīpolus,sāli,piparus,pētersīļus,seleriju,mazliet vēlāk-ķiplokus.Aptuveni pēc stundas pieber grūbas.Kad viss gatavs,klāt liek pupas.Zupai jābūt pabiezai.
Uz augšu