Sākums > Receptes > Zupas

Borščs īstā latviešu garā

2006. gada 17. janvāris
Foto: Inga, Lindemane
Pagatavošana
180 min
1. Liek vārīties liellopu gaļu. Kad puto, tad nolej visu šķidrumu, gaļu nomazgā un liek vārīties ūdenī no jauna. Kad gaļa vārās, pieliek sāli, piparus, lauru lapas (vecās, labās garšvielas), var pievienot arī "Vegetu"un to, kas sirdij tīkams no garšvielām. Kad sāk vārīties -nogriež Mazu, "lēnu" uguni. Buljonu vāra 7stundas un uz mazas uguns!!!! Mums nekad nav laika tik daudz, bet to jādara tajā brīdī, kad vāra un cep kaut ko šim brīdim.
2. Buljons paliek uz plīts uz atdziest.
3. Parasti tas (buljons) jau no rīta (katrā ziņā nākamā dienā kad atnāku no darba) ir jānokāš, pirms tan izņemot gaļu. Jāpaliek ir skaidram un dzidram buljonam.
4. Mēs atkal sildam buljonu, nu jau izkāsto, pievienojot burkānus, tad kartupeļus ( ja kāds liek kāpostus, tad ar tiem jāsāk), un visbeidzot bietes!!!
5. Kāda bietes. Vārītas un rīvētas bites mēs kādas 30min paturam sajauktas ar 2 ēdamkarotēm etiķa. Zupa būs pikantāka - bet tas nav galvenais! Bietes nezaudēs savu krāsu, zupa būs rubīnsarkana. Vāram vēl 5min - liekam galdā a krējumu un smalcinātiem lokiem!
6. P.S. Buljons jāvāra ilgi un uz lēnas uguns!!! Tad tas būs ļoti dzidrs un vienreizējs! Arī citām zupām vēlams buljonu vārīt uz lēnas uguns un ilgi!!!
Uz augšu