Borščs īstā latviešu garā

3 1

Sastāvdaļas

  • Liellopu gaļa (vēlams plecs ar kaulu un fileja_ - 1kg
  • Bietes-0.5gg
  • Burkāni - 2gab.lieli
  • Kartupeļi - 4gab. vidēji
  • (ja vēlas 0.3kg kāposti)
  • Garšvielas pēc izjūats

Pagatavošana

180 min.
  1. Liek vārīties liellopu gaļu. Kad puto, tad nolej visu šķidrumu, gaļu nomazgā un liek vārīties ūdenī no jauna. Kad gaļa vārās, pieliek sāli, piparus, lauru lapas (vecās, labās garšvielas), var pievienot arī "Vegetu"un to, kas sirdij tīkams no garšvielām. Kad sāk vārīties -nogriež Mazu, "lēnu" uguni. Buljonu vāra 7stundas un uz mazas uguns!!!! Mums nekad nav laika tik daudz, bet to jādara tajā brīdī, kad vāra un cep kaut ko šim brīdim.
  2. Buljons paliek uz plīts uz atdziest.
  3. Parasti tas (buljons) jau no rīta (katrā ziņā nākamā dienā kad atnāku no darba) ir jānokāš, pirms tan izņemot gaļu. Jāpaliek ir skaidram un dzidram buljonam.
  4. Mēs atkal sildam buljonu, nu jau izkāsto, pievienojot burkānus, tad kartupeļus ( ja kāds liek kāpostus, tad ar tiem jāsāk), un visbeidzot bietes!!!
  5. Kāda bietes. Vārītas un rīvētas bites mēs kādas 30min paturam sajauktas ar 2 ēdamkarotēm etiķa. Zupa būs pikantāka - bet tas nav galvenais! Bietes nezaudēs savu krāsu, zupa būs rubīnsarkana. Vāram vēl 5min - liekam galdā a krējumu un smalcinātiem lokiem!
  6. P.S. Buljons jāvāra ilgi un uz lēnas uguns!!! Tad tas būs ļoti dzidrs un vienreizējs! Arī citām zupām vēlams buljonu vārīt uz lēnas uguns un ilgi!!!

Komentāri

chocoo 2011. gada 16. decembris 21:24
Borscs ista latvieshu gara??? Tas ir ukrainu ediens. Un neviens tak neies teret elektribu vai gazi lai varitu zupu 7 (!!!) stundas! Kungim jau nu galigi pie vienas vietas, kada krasa un dzidruma ir ta zupa, galvenais, ka pilns...

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas