Rauga mīklas kēkss

4 1

Sastāvdaļas

  • 600 g miltu
  • 50 g rauga
  • 150 g cukura
  • ¼ l silta piena
  • Vanilīns
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 ola
  • 1 olas dzeltenums
  • 150 g sviesta vai margarīna
  • 100 g rozīņu
  • 50 g sasmalcinātas citronu un apelsīnu sukādes
  • 40 g kapātu mandeļu
  • 50 g sviesta

Pagatavošana

1 min.
  1. Miltus izsijā bļodā, veido padziļinājumu un no rauga, nedaudz cukura un silta piena iejauc ieraugu. Pēc 15 minūtēm pievieno atlikušo cukuru, pienu, kā arī vanilīnu, sāli, olu, olas dzeltenumu un sviestu. Uzraudzē.
  2. Kad mīkla dubultojusies, to vēlreiz samīca, pievienojot rozīnes, citronu un apelsīnu sukādi, mandeles.
  3. Liek ietaukotā un ar miltiem izkaisītā kantainā formā un vēlreiz uzraudzē. Pārziež ar izkausētu sviestu un mēreni karstā cepeškrāsnī cep apmēram 60 minūtes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti