Gaļiņa ar odziņu ;)

5 1

Sastāvdaļas

  • Liellops, 600,gr
  • Sīpoli 2-3
  • 1.5 Sarkanvīns, 1 - 1,5 glāzes
  • Liellopa buljons, 1 glāzes
  • Olīveļļa 2-3 ēk
  • Dērvenes - 2 ēk
  • 1.5 Medus - 1,5 ēk
  • Apelsīns, neliels
  • Milti, 2 ēk
  • Sviests, 3 ēk
  • Sāls, melnie pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Gaļu sagriežam strēmelītēs, pasālam, piepiparojam nedaudz, apvārtam miltiņos,liekam pannā kurā ir uzkarsēta nedaudz sviesta/eļļas un apcepinam uz vidējas uguns apm. 5 minūtes. Katliņā pa to laiku izkausējam sviestu, pieliekam smalcinātu sīpolu un apcepinam līdz sīpols zeltains. Apcepināto gaļu kopā ar buljonu un vīnu metam katliņā , vēlreiz drusku piesālam, uzliekam katliņam vāku un uz vidējas uguns apmēram 45 minūtes sautējam (līdz kamēr gaļa mīksta). Pa to laiku gatavojam mērcīti- dzērvenes nomazgājam , izspiežam apelsīnam sulu , atsevišķā kastrolītī uzsildam atlikušo sviestiņu, metam tur iekšā dzērvenes, medu un lejam klāt sulu un pasautējam apm. 10. -15. min. Gaļa jau ir gatava, jejam klāt jauno mērcīti un pasautējam vēl 2-5 minūtes.

Komentāri

Daiga 2013. gada 14. jūlijs 23:05
Tiešām ļoti garšīgi. Paldies par recepti :)
Līga 2012. gada 14. novembris 13:37
Jau vairākus gadus šis ir viens no mūsu ģimenes favorītēdieniem..Ļoti garšīga mērcīte-tieši tā-gaļiņa ar odziņu..Iesaku kopā ar krāsnī ceptiem kartupeļiem...Sen jau vēlējos pateikt paldies par šo recepti
Ināra Loča 2010. gada 19. februāris 09:37
Paldies par recepti! Mūsu ģimenei ļoti iet pie sirds!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni