Fondī - esiet radoši

4 1

Sastāvdaļas

  • Ja vēlēšanās tad 50g alkohola
  • 0.5 l kausētā siera
  • Ap 100 g holandes, čederas, krievijas... siera
  • Garšvielas pēc izvēles
  • Kāda sauja "kā nav žēl"
  • Piedevām: viss ko sirds kāro attiecīgajā brīdī
  • Alus kanniņa pagultē

Pagatavošana

7 min.
  1. Sakarsējiet fondī katliņu, ja tīk ielejiet tur kādu vīnu, konjaku, šeriju... Iztvaicējiet vismaz ½.
  2. pielieciet tās aromātiskās lietiņas, kuras, jums sirds kāro, ceptus sīpolus, smalki sagrieztu desu, smalki rīvētus dārzeņus, aromātvielas, kurām nepieciešama karsēšana, kā vegetu, vai ķimenes...
  3. pievienojiet kausēto sieru un sakarsējiet tā, lai iegūtu viendabīgu konsistenci, ja vēlaties variet sieru sabiezināt pievienojot rīvētu sieru
  4. pievienojiet aromātiskās, gaistošās garšvielas, visu samaisiet.
  5. Celiet fondī katlu no uguns nost un novietojiet zem sveces uz fondi palikņa.
  6. Kā piedevas servējiet to, kas pašam vislabāk patīk un piederas fondi garšai. Ideāli garšo svaigi, vārīti un marinēti dārzeņi, puķu kāposts, garneles, zivs (arī marinētā), desa, gaļa, un protams kubiņos sagriezta baltmaize, rupjmaize. Starp citu var noderēt padoms: baltmaizes karsēšana mikroviļņu krāsnī padara to sīkstāku.
  7. Atcerieties, ka kafija nebūs tā ideālākā manta ar ko salipušās iekšas atmiekšķēt, saimniecei var gadīties kā dziesmā: "Jums skaists dekoltē..."
  8. Bērnu fondi var sieram pievienot cukuru, vaniļu, kakao, kādu sīrupu. un servēt ar baltmaizi, zefīru, želejkonfektēm u.t.t.
  9. Pārmērīga baltmaizes lietošana var kaitēt jūsu vesalībai! Lai labi garšo!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni