Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Fondī - esiet radoši

2006. gada 11. janvāris
Foto: Jānis, Asariņš
Pagatavošana
7 min
1. Sakarsējiet fondī katliņu, ja tīk ielejiet tur kādu vīnu, konjaku, šeriju... Iztvaicējiet vismaz ½.
2. pielieciet tās aromātiskās lietiņas, kuras, jums sirds kāro, ceptus sīpolus, smalki sagrieztu desu, smalki rīvētus dārzeņus, aromātvielas, kurām nepieciešama karsēšana, kā vegetu, vai ķimenes...
3. pievienojiet kausēto sieru un sakarsējiet tā, lai iegūtu viendabīgu konsistenci, ja vēlaties variet sieru sabiezināt pievienojot rīvētu sieru
4. pievienojiet aromātiskās, gaistošās garšvielas, visu samaisiet.
5. Celiet fondī katlu no uguns nost un novietojiet zem sveces uz fondi palikņa.
6. Kā piedevas servējiet to, kas pašam vislabāk patīk un piederas fondi garšai. Ideāli garšo svaigi, vārīti un marinēti dārzeņi, puķu kāposts, garneles, zivs (arī marinētā), desa, gaļa, un protams kubiņos sagriezta baltmaize, rupjmaize. Starp citu var noderēt padoms: baltmaizes karsēšana mikroviļņu krāsnī padara to sīkstāku.
7. Atcerieties, ka kafija nebūs tā ideālākā manta ar ko salipušās iekšas atmiekšķēt, saimniecei var gadīties kā dziesmā: "Jums skaists dekoltē..."
8. Bērnu fondi var sieram pievienot cukuru, vaniļu, kakao, kādu sīrupu. un servēt ar baltmaizi, zefīru, želejkonfektēm u.t.t.
9. Pārmērīga baltmaizes lietošana var kaitēt jūsu vesalībai! Lai labi garšo!
Uz augšu