Sākums > Receptes > Uzkodas

Pildīti sarkanie saldie pipari

2006. gada 10. janvāris
Foto: Aldis K.
Pagatavošana
1 min
1. Kartupeļus nomizo, vāra.
2. Šalotes (vai citus sīpolus) smalki sagriež un leni cep nesadedzinot.
3. Kartupeļus nokāš, sastampā putrā, pievieno sīpolus, sāli, piparus. Ļauj nedaudz atdzist. Iemaisa olu.
4. Ieslēdz cepeškrāsni 200°C.
5. Nelielā karstumizturīgā traukā ielej nedaudz olīveļļu.
6. Piparus pilda ar kartupeļu masu (piem. plastmasas maisiņā iepildi kartupeļu masu, maisņam nogriez stūri, pildījumu iespied piparos). Piparus liek traukā ar eļļu. Ķiploku notīra, sagriež plānās šķēlītēs, iekaisa eļļā. Olīveļļu papildina, līdz pipari līdz pusei eļļā.
7. Cep cepeškrāsnī, kamēr kartupeļu pildījums ir apcepies.
8. Servē kā piedevu vai uzkodu bez eļļas.
9. Eļļu pēctam caur sietiņu nokāš un izmanto cepšanai vai salātiem - ļoti aromatiska.
10. Variants: kartupeļiem pievieno vēl šķiņķi vai speķi.
Uz augšu