Siera maize - kalmārs kožuhā

3 1

Sastāvdaļas

  • 100 g žāvēta kalmāra
  • Neliels klaipiņš šķērsvirzienā sagrieztas bagetes ("Father" franču maize)
  • 50 g sviesta
  • Majonēze
  • 150 g plānas maizīšu izmērā sagrieztas holandes siera šķēlītes
  • Citrona šķēle katram ēdājam maltītes beigās

Pagatavošana

5 min.
  1. Darbojieties zibenīgi, jāskrien taču uz darbu!
  2. Ieslēdziet cepeškrāsni, un kamēr tā iesilst, nevīžīgi apziediet baltmaizi ar sviestu (viena kustība katram triepienam) , sakārtojiet maizītes uz paplātes.
  3. Kamēr silst cepeškrāsns lieciet uz īsu brīdi tur paplāti ar maizītēm, lai sviests iesūcas maizītēs.
  4. Tikmēr sagrieziet kalmāru plānos neliela izmēra gabaliņos, izņemiet paplāti no cepeškrāsns un nevīžīgi uzkaisiet maizītēm kalmāru, garša ir spēcīga nav jāķepājas lai noklātu vienmērīgi.
  5. Tad ņemam vienā rokā siera šķēli otrā tējkaroti un uzziežam uz katras šķēles karotīti majonēzes,
  6. sieru pielipinam ar kalmāriem apkaisītajām maizītēm
  7. Siermaizītes ir gatavas kad siers apkusis.
  8. Neaizmirstiet pēc gatavošanas noslaucīt dēlīti ar etiķi un pēc ēšanas izsmērēt muti ar citronu.
  9. Aristokrātisks baudījums!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Brokastis