Kremzupa ar garnelēm

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g nelobītu garneļu
  • 2 ēd.k sviesta vai margarīna
  • 1 azs burkāns
  • 1 selerijas kāts
  • Gabaliņš purava
  • 2 -3 diļļu zariņi
  • 3 ēd.k kviešu miltu
  • 1 l ūdens
  • 2 zivju buljona gabaliņi
  • Iebiezināšanai
  • 2 olu dzeltenumi
  • 200 g saldā krejuma
  • Sasmalcinātas dilles

Pagatavošana

40 min.
  1. Garneles atkausē un noloba. Čaulas rūpīgi noskalo aukstā īdenī. Labi notecina. Katliņā izkausē taukvielas. Pievieno garneļu čaulas un uz lēnas uguns nedaudz apviļā karstajos taukos. Dārzeņos noskalo un sagriež gabaliņos. Dilles un dārzeņus peiliek garneļu čaulām. Uzsijā miltus. Nepārtraukti maisot, pievieno ūdeni un buljona kubiņus. Vāra 15-20 minūtes.
  2. Buljonu izkaiš. Traukā sakuļ saldo krējumu ar olas dzeltenumiem. Buljonu, nepārtraukti putojot, pievieno krējumu un olu kultnim. Zupu lej atpakaļ katliņā. Karsē uz lēnas uguns, līdz tā kļūst tumīga.
  3. UZMANĪBU!!!
  4. Zupu nedrīks vārīt.
  5. Zupas šķīvjos liek nolobītas garneles un sasmalcinātas dilles. Virsū lej krēmzupu un pasniedz galdā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas