Sākums > Receptes > Uzkodas

Kartupeļu čipsi un jogurta mērce

2006. gada 8. janvāris
Foto: Kristīne Šeiko
Pagatavošana
30 min
1. Kartupeļus nomizo. Sagriež plānās škēlītēs un liek aukstā ūdenī. Ūdeni pāris reižu apmaina. Eļļu sakarsē līdz 180 grādiem pēc Celsija. Īstā temeperatūra sasniegta tad, ja eļļā iemērktā baltmaize kļūst zeltaini brūna. Kartupeļu šķēles nosusina un saimniecības papīrā un pa daļām liek eļļā vārīties. Kad kartupeļi ir zeltaini brūni, tos ar putu karoti izceļ no katla un notecina uz saimniecības papīra. Pārkaisa ar sāli un timiānu. Samaisa jogurtu, pienu, sasmalcinātus pētersīļus, dilles un koriandru. Mērci lej traukā unpārkaisa ar sasmalcinātu čili. Pasniedz ar čipsiem.
Uz augšu