Kartupeļu čipsi un jogurta mērce

3 1

Sastāvdaļas

  • 5 lieli kartupeļi (600 - 700 g)
  • 1 l eļļas
  • 2 tēkj, sāls
  • 1 -2 tējk. timiāna
  • Jogurta mērce
  • 200 g jogurta bez garšvielām vai skābā krejuma
  • 2 ēd.k piena
  • Saišķītis pētersīļu
  • Sašķītis diļļu
  • 1 -2 tējk. koriandra
  • 1 čili pipara pāksts

Pagatavošana

30 min.
  1. Kartupeļus nomizo. Sagriež plānās škēlītēs un liek aukstā ūdenī. Ūdeni pāris reižu apmaina. Eļļu sakarsē līdz 180 grādiem pēc Celsija. Īstā temeperatūra sasniegta tad, ja eļļā iemērktā baltmaize kļūst zeltaini brūna. Kartupeļu šķēles nosusina un saimniecības papīrā un pa daļām liek eļļā vārīties. Kad kartupeļi ir zeltaini brūni, tos ar putu karoti izceļ no katla un notecina uz saimniecības papīra. Pārkaisa ar sāli un timiānu. Samaisa jogurtu, pienu, sasmalcinātus pētersīļus, dilles un koriandru. Mērci lej traukā unpārkaisa ar sasmalcinātu čili. Pasniedz ar čipsiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas