Svaiga garneļu mazīte

3 1

Sastāvdaļas

  • 250 g notīrītu garneļu
  • 2 ēd.k sasmalcinātu diļļu
  • ¼ tējk. balto piparu
  • 1 -2 tējk. citronu sulas
  • 4 šķēles grauzdiņu maizes
  • 1 -2 ēd.k sviesta vai margarīna
  • Majonēze
  • 2 olas dzeltenumi
  • 1 ēd.k sinepju
  • ½ ēd.k vīna etiķa
  • ½ tējk. sāls
  • Pusglāze augu eļļas

Pagatavošana

30 min.
  1. Sāk ar majon''ezes gatavošanu. To var veikt ar rokām vai mikseri. Saputo olas dzeltenumus, sinepes, vīna etiķi un sāli. Vienmērīgi, tievā strūklā nepārtraukti putojot, masai pievieno augu eļļu. Majonēzi atdzesē vēsā vietā.
  2. Notīra garneles un nedzaudz sasmalcina. Garneles sajauc ar sasmalcinātām dillēm. Pievieno 1 dl sagatavotās majonēzes. Pieliek baltos piparus un citrona sulu. Ar glāzi veido apaļas formas maizītes. Apcep sviestā margarīnā, līdz tās kļūst kraukšķīgas. Tad maizītēm uzliek garneļu maisījumu. Rotā ar kaviāru un diļļu zariņiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Uzkodas