Fetas siera salāti

5 1

Sastāvdaļas

  • 350 grami kazas siers (feta siers)
  • 1 sarkanā vai dzeltenā paprika
  • 250 grami Ķīnas kāposta (5-6 lapas)
  • 3 lieli vai 4 mazāki tomāti
  • 1 liels vai 2 mazi sarkanie sīpoli
  • 90 grami vai 4 lapas salātlapu (šī sastāvdaļa nav obligāta)
  • ¼ daļa citrona sulas
  • 3 līdz 4 tējkarotes eļļas
  • Šķipsna cukura
  • Šķipsna sāls

Pagatavošana

15 min.
  1. Tomātus sagriez daivās, papriku- sloksnītēs un sīpolu(s) sasmalcini.(Ar smalcināšanu airauties nevajadzētu!)
  2. Ķīnas kāpostus sarullē un tad sagriez. Ar salātlapām jādara tieši tas pats kas ar kāpostiem.
  3. Mērcīte:
  4. citrona sulu samaisi kopā ar eļļu,cukuru un sāli (mērcītei jābūt garšīgai un atiecīgi stiprai!)
  5. tomātus, papriku, sīpolus, kāpostus un salātu lapas kuras par lapām vairs nevar nosaukt(!) liek lielā bļodā un kopā ar mērcīti samaisa.
  6. Sieru pirms pasniegšanas saplēš, vai sagrieš mazos kubiņos tad pārkaisa pāri salātiem (gatavošanas laikā maisīt iekšā salātos sieru nav vēlams jo tad tas izķīdīs un salāti pasniedzot tik labi neizskatīsies un arī garša būs citāda)

Komentāri

Pareizā 2013. gada 10. aprīlis 10:08
Salātlapas nedrīkst griezt, tās atsit rūgtu garšu. Pareizi ir tās plēst, tad garša ir laba un rūgtumu neatsit.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Salāti