Lipīgie rīsi ar kokospienu un mango

3 1

Sastāvdaļas

  • - 4...6 porcijas
  • 2 glāzes lipīgie rīsi (sticky rice, glutinous rice, Klebreis)
  • 1 bundža koskospiens (apm. 420 ml)
  • 1 glāze cukura
  • 1 tk sāls
  • Gatavi mango

Pagatavošana

40 min.
  1. Lipīgie rīsi ir speciāla rīsu šķirne. Tos lieto taizemiši saldajos ēdienos. Taizemes ziemeļos šos rīsus lieto parasto jasmīna rīsu vietā.
  2. Rīsus iemērc aukstaa ūdenī, vismaz 3 stundas.
  3. Mērcētos rīsus ber piemērotā traukā un tvaicē apm. 30...40 minūtes.
  4. Taizemieši šos tvaicē rīsus koniskā sietā, ko liek augstā bet šaurā katlā. Mājās šos rīsus var tvaicēt bamusa tvaicējamajā groziņā, tad rīsi ir jāieber marlē vai līdzīgā audumā. Var tvaicēt uz šķīvja: katliņā ielej pāris cm ūdeni, ieliek kaut ko, uz kā var uzlikt šķīvi, tā lai šķīvis buut virs ūdens. Katliņam uzliek vāku.
  5. Kokospienu sajauc ar cukuru un sāli, vāra, līdz cukurs izkusis.
  6. Kad rīsi gatavi, tos labi sajauc ar kokospienu, ļauj 30 min līdz 1 stundai ievilkties.
  7. Servē siltu vai istabas temperatūra. Pa virsu liek mango šķēlītes. Ja vēlas, var pa virsu augļiem vēl uzpilināt nedaudz kokospienu vai kokosmērci.
  8. PS: var servet arī ar citiem augļiem. es šādā veidā pirmo reizi mūžā ēdu duriānu. es to uzskatu par ļoti garšīgu augli...

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti