Sākums > Receptes > Deserti

Sāļā anšovu kūka

2006. gada 3. janvāris
Foto: Daumants Bērziņš
Pagatavošana
1 min
1. Raugu izšķīdina bļodā nelielā daudzuma ūdens, pēc tam pielej atlikušo ūdeni, pievieno sāli, eļļu un tik daudz miltu, lai mīkla būtu stingra un elastīga. Apsedz un raudze 30 minutes.
2. Pa to laiku gatavo pildījumu: sīpolus nomizo, sagriež šķēlītēs un apbrūnina eļļā. Pievieno notecinātus anšovus, pārkaisa ar melnajiem pipariem. Paprikas sagriež strēmelēs.
3. No mīklas izveltnē apmēram 30 cm lielu ripu. Plāti pārklāj ar cepamo papīru un virsū liek mīklas ripu. Mīklu noklāj ar sīpolu maisijumu. No paprikas strēmelēm izveido rūtiņas un katrai vidū liek olīvu.
4. Cep krāsns apakšējā daļā 200 C 20-25 minūtes. Kūku sagriež siltu un pasniedz vakariņās vai pie dzērieniem.
5. (C)
6. www.bistroermanitis.lv/receptes.html
Uz augšu