Fraņču zupa

2006. gada 3. janvāris
Foto: Diāna
Pagatavošana
1 min
1. Sīpolus nomizo, sagriež plānās sloksnītēs, cep sakarsētās taukvielās, līdz kļūst zeltaini. Pievieno buljonu un vāra 15-20 minūtes. Sāls, pipari pēc garšas. Maizi sagriež šķēlītēs, tās liek uz plāts un cepeškrāsns vidējā daļā apmēram 150 grādu temperatūrā apcep. Kad maizītes kļūst zeltainas, tās izņem no krāsns, bet temperatūru cepeškrāsnī paaugstina līdz 250-275 grādiem. Maizi sagriež kubiņos. Sakarsē podiņus vai krāsnij piemērotus zupas šķīvjus (man personīgi podiņi tīk vislabāk). Piepilda ar zupu un pārkaisa ar maizes kubiņiem. Pāri liek biezu siera kārtu. Liek podiņus krāsnī un ārā ņem tad, kad siers izkusis un ieguvis skaistu nokrāsu. Pasniedz nekavējoties.
Uz augšu