Drēzdenes torte

5 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • 250 g miltu
  • 100 g sviesta
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 ola
  • ½ tējkarote sausā rauga
  • Pildījumam
  • 100 g sviesta
  • 100 g cukura
  • 50 g miltu
  • 2 olas
  • Šķipsniņa sāls
  • ½ l piena
  • 4 ēdamkarotes citronu sulas
  • ½ rīvēta citrona miziņa
  • 1 ēdamkarote ruma
  • 5 rūgtās mandeles

Pagatavošana

1 min.
  1. Ātri iejauc mīklu un noliek uz pussutndu aukstumā. Pēc tam izveltnē, liek tortes formā,stipri paceļot mīklas malas. Sviestu saputo ar cukuru, pieliek olas un beigās pieber miltus, sāli, pievieno citronu sulu un miziņu, pielej rumu, pieliek samaltas rūgtās mandeles. Pienu uzsilda bet neuzvāra. Formu ar mīklu liek cepeškrāsnī un cep 10-15 minūtes. Sagatavotajam maisījumam pielej siltu pienu, visu sajauc ar mikseri 2-3 minūtes, līdz masa kļūst bieza. Nekavējoties lej uz pusizceptas mīklas kārtas, liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes, kamēr tortes virspuse izcepusies brūna.

Komentāri

leni 2015. gada 8. aprīlis 14:44
Nu kaa tad var nekarseejot pienu ieguut biezu pildiijumu!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize