Sākums > Receptes > Zupas

Kololiks - armēņu rīsu zupa ar frikadelēm

2006. gada 3. janvāris
Foto: Shutterstock.com
Kololiks ir garda armēņu zupa ar rīsiem, jēra gaļas frikadelēm un aromātiskiem zaļumiem.
Pagatavošana
60 min
1. Rīsus nomazgā, liek gaļas buljonā, pieliek sviestu, iepriekš apceptus sīpolus un vāra.
2. Gaļu samaļ, pieliek 1 olu, sāli, piparus un zaļumus.
3. Kad rīsi gatavi, 3 ēdamkarotes vārīto rīsu notecina un pievieno gaļas masai. No gaļas veido 8-10 lielas frikadeles, liek verdošajā zupā un vāra uz lēnas uguns gatavas.
4. Gatavās frikadeles liek šķīvjos. Pienā iejauc 2 olas un, lēnām maisot, pielej zupai. Zupu lej uz frikadelēm. Pasniedzot pārkaisa ar zaļumiem.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu