Sacivi mērce

5 1

Sastāvdaļas

  • 50 g sviesta
  • 150 g valriekstu kodolu
  • 150 g sīpolu
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 olas dzletenums
  • ½ galviņa ķiploku
  • 50 g vīna etiķa
  • Šķipsniņa kanēļa
  • Šķipsniņa maltu krustnagliņu
  • ¼ tējkarotes malto sarkano piparu
  • 1 lauru lapiņa
  • ¼ l vistas buljona
  • 1 šaišķītis pētersiļu zaļumu
  • 1 tējkarote sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Sīpolus un ķiplokus sakapā un mazliet apcep sviestā. Pieber miltus un, pastāvīgi maisot, lēnām pielej stipru vistas buljonu, uzvāra un noņem no uguns. Samaltus riekstus sajauc ar sakapātiem zaļumiem,sarkaniem maltiem pipariem, olas dzeltenumu, uzsildītu vīna etiķi un pārējām garšvielām. Pievieno mērcei, liek bļodā ar aukstu ūdeni un maisa tik ilgi, līdz mērce atdziest un kļūst bieza.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni