Vaniļas saldējums ar ogām

3 1

Sastāvdaļas

  • Ēdamkarote vaniļas pūdercukura
  • 125 ml saldā krējuma
  • 250 ml piena
  • 4 olu dzeltenumi
  • 100 g cukura
  • 100 g zemeņu un ķiršu
  • Piparmētru lapiņas
  • 4 ēdamkarotes karameļu mērces

Pagatavošana

1 min.
  1. Katliņā ielej saldo krējumu, pienu, pieber vaniļas pūdercukuru un, nepārtraukti maisot, karsē, līdz šķidrums uzvārās. Olu dzeltenumiem bļodiņā pievieno cukuru un puto, līdz veidojas vienmērīgi gaiša masa. Uzvārīto karsto šķidrumu lej olu krēmā un ar putojamo slotiņu vai karoti sajauc. Lej atpakaļ katliņā un maisot atdzesē. Izberž caur sietu. Atdzisušo saldējuma masu lej lēzenās formās un liek ledusskapī saldētavā stingt uz 5 stundām. Pirmo 3 stundu laikā masu ik pēc pusstundas apmaisa. No sastingušās masas ar saldējuma karoti veido bumbiņas un liek deserta trauciņā. Pārlej ar karameļu mērci, pievieno zemenes un ķiršus. Rotā ar piparmētru lapiņām.

Komentāri

Madara Siliņa 2009. gada 19. augusts 20:08
laikam garšīgi :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti