Kvass 2oo6

2006. gada 3. janvāris
Foto: Diāna
Pagatavošana
1 min
1. Rudzu maizi sagriež šķēlēs un krāsnī kārīgi izkaltē (var, protams, lietot labi saziedējušu maizi). Maizi ievieto lielā katlā un pārlej ar 4l verdoša ūdens. Pārklāj ar drānu, un atsāj pusi dienas ievilkties. Tad izlaiž visu caur smalku sietu.
2. Raugu, ūdeni un daļu cukura samaisa.Ļauj ierūgt 20 min. Tad pievieno šķidrumam. Visam pievieno atlikušo cukuru un upeņu lapas. Atstāj 1 nakti rūgt silā vietā. Šķidrumu izkāš caur drānu un sapilda izplaucētās pudelēs. Katrā pudelē ievieto pāris rozīņu un kādu citrona mizu. Pudeles labi aizāko un atstāj uz 3 dienām ledusskapī. Kad rozīnes uzpeldējušas, kvasu vēlreiz izkāš caur sietu un sapilda atpakaļ pudelēs. Kvass ir gatavs!
Uz augšu