Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

"Vecrīgas" jeb vēja kūkas

2006. gada 3. janvāris
Foto: Diāna
Pagatavošana
45 min
1. Katliņā ielej ūdeni, uzvāra.
2. Verdošā ūdenī ieliek sviestu.
3. Kad sviests izkusis, nenoņemot no uguns, sviesta un ūdens maisījumā iemaisa miltus.
4. Katlu noņem no uguns un 7 minūtes atdzesē.
5. Mīklai pievieno pa vienai olai, mīklu nepārtraukti putojot.
Foto: Diāna
6. Uz cepešpannas liek mīklas piciņas. Cep sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 min., pirmās 15 min. cepeškrāsni NEDRĪKST VIRINĀT!
Foto: Diāna
7. Izcepušās kūciņas atdzesē, tikmēr saputo biezpienu ar saldo krējumu un cukuru/vanilīncukuru vai tikai saldo krējumu ar cukuru/vanilīncukuru.
8. Katrai kūciņai nogriež virsiņu, iepilda pildījumu un uzliek atpakaļ nogriezto virsiņu.

Lai labi garšo!
Uz augšu