Sākums > Receptes > Zupas

Bulgāru aukstā zupa ar gurķiem un valriekstiem

2006. gada 3. janvāris
Foto: Shutterstock.com
Bulgāru aukstajā zupā lieliskā garšu tandēmā saspēlējas svaigi gurķi, latviešu iecienītais kefīrs un ķiploku pikantais raksturs. Savukārt apgrauzdēti un sasmalcināti valrieksti piešķir atsvaidzinošajai zupiņai īpaši labu gašu.
Pagatavošana
60 min
1. Jogurtu vai kefīru sakuļ ar krējumu.
2. Pieber piparus, sāli un smalki sakapātus vai sarīvētus ķiplokus.
3. Nepārtraukti maisot, pielej eļļu, pievieno smalki sagrieztu gurķi un sakapātas dilles.
4. Visu samaisa. Zupu liek ledusskapī.
5. Neilgi pirms pasniegšanas pievieno uz sausas pannas apgrauzdētus un sasmalcinātus valriekstus. Zupu var pasniegt arī ar ledus gabaliņiem.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu