Salamis - zivju fileja grieķu gaumē

5 1

Sastāvdaļas

  • 500 g zivju filejas
  • 2 ēdamkarote coitronu sulas
  • 2 ēdamkarotes augu eļļas
  • 1 daiviņa ķiploka
  • 1 glāze baltvīna
  • 2 ēdamkarotes sakapātu zaļumu
  • 250 g svaigu gurķu
  • 250 g tomātu
  • 3 paprikas
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Zivs filejas aprasina ar citronu sulu un apkaisa ar sāli. Uz pannas lej 1 karoti eļļas, apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus, tad uzliek zivis, pārlej ar vīnu un apkaisa ar zaļumiem. Uzliek vāku un sautē 10-15 minūtes. Papriku sagriež ripiņās, apcep atlikušajā eļļā, pēc 10 minūtēm pieliek nomizotus, daiviņās sagrieztus gurķus, pēc vēl 5 minūtēm tomātu pusītes. Pieber sāli, piparus. Kad dārzeņi gatavi, tos pārliek zivīm un visu kopā pasautē vēl 5 minūtes zem vāka uz mazas liesmas. Pasniedz ar baltmaizi vai vārītiem kartupeļiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni