Romšteks vienkāršais

5 1

Sastāvdaļas

  • 600 g lielopu gaļas
  • 1 ola
  • 1 ēdamkarote kviešu miltu
  • 1 ēdamkarote rīvmaizes
  • Tauki, sāls, cukurs, pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Lielopu gaļu (muguras vai ciskas mīkstumu) sagriež 1 ½-2 cm biezās šķēlēs, atbrīvo no plēvēm, dzīslām, izdauza katru šķēli ½ cm biezumā. Dažās vietās gaļas šķēlei iegriež maliņas. Šķēles pārkaisa ar sāli, cukuru un pipariem, iemērc sakultā olā, pēc tam miltu unrīvmaizes maisījumā, izveido ovālas un cep sakarsētos taukos gatavas. Uz 5-8 minūtēm tās var ievietot karstā cepeškrāsnī.
  2. Romšteku pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, sautētiem vai vārītiem dārzeņiem, konservētiem gurķiem vai tomātim.
  3. Izceptu romšteku var pārkaisīt ar sarīvētu sieru un uz 5-8 minūtēm ievietot cepeškrāsnī.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni