Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Romšteks vienkāršais

2006. gada 2. janvāris
Foto: Diāna
Pagatavošana
1 min
1. Lielopu gaļu (muguras vai ciskas mīkstumu) sagriež 1 ½-2 cm biezās šķēlēs, atbrīvo no plēvēm, dzīslām, izdauza katru šķēli ½ cm biezumā. Dažās vietās gaļas šķēlei iegriež maliņas. Šķēles pārkaisa ar sāli, cukuru un pipariem, iemērc sakultā olā, pēc tam miltu unrīvmaizes maisījumā, izveido ovālas un cep sakarsētos taukos gatavas. Uz 5-8 minūtēm tās var ievietot karstā cepeškrāsnī.
2. Romšteku pasniedz ar ceptiem kartupeļiem, sautētiem vai vārītiem dārzeņiem, konservētiem gurķiem vai tomātim.
3. Izceptu romšteku var pārkaisīt ar sarīvētu sieru un uz 5-8 minūtēm ievietot cepeškrāsnī.
Uz augšu