Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Bulgāru kārtainais pīrāgs ar biezpienu

2006. gada 2. janvāris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Miltus izsijā uz dēļa, iecilā olu, taukus, etiķi, sāli un iejauc stingru mīklu.Mīklu nav jāveltnē, bet jāsviež ar spēku pret dēli, līdz tā vairs nelīp pie rokām. Ļauj mīklai uzbriest, tad sadala 9 daļās. Izveltnē apaļas plāksnes. Kamēr tās apžūst, gatavo pildījumu. Biezpienu samaļ, sajauc ar olām, izkausētu sviestu, sasildītu medu un cukuru, pieber šķipsniņu sāls un sarīvēto citrona miziņu. Katru mīklas plāksni apziež ar eļļu, saloka uz pusēm tā, lai veidotos pusaplis, virsū uzliek pildījumu, Pusapļus kārto ietaukotā formā vienu virs otra, aprasina ar kausētu sviestu un cep mēreni sakarsētā cepeškrāsnī. Pēc izcepšanas viegli aprasina ar ūdeni un apklāj ar salveti, lai pīrāgs kļūtu vēl čauganāks.
Uz augšu