Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Pavlovas deserts ar avenēm

2006. gada 1. janvāris
Foto: Shutterstock.com
Viss ģeniālais ir vienkāršs! Bezē ar putukrējumu un avenēm.
Pēc nostāstiem šis ir balerīnas Annas Pavlovas iemīļotākais deserts.
Pagatavošana
90 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni 180 grādus.
2. Olu, cukuru, etiķi un cieti saputo stigrās putās. Masu sadala divās daļās.
3. Divas cepamās plātis izklāj ar cepamo papīru. Uz katras plāts apļa formā liek saputoto bezē masu. Vienai plāksnei (tā ir paredzēts kūkas pamatam) virspusi nolīdzina ar konditorejas lāpstiņu, otrai augšpusē no bezē putām veido nevienādu reljefu.
4. Liek plāksnes cepties. Kad plātis ieliktas krāsnī, samazina temperatūru līdz 100 grādiem un cep, līdz bezē ir viegli apbrūnējis.
5. Atdzesē bezē plāksnes. Sakuļ putukrējumu gaisīgās putās, pievienojot pavisam nedaudz cukura (jo bezē pamatne ir ļoti salda).
6. Liek plakano bezē plāksni uz piemērota lieluma šķīvja, devīgi pārklāj ar putukrējumu, pārkaisa ar avenēm. Liek virsū otro plāksni, dekorē ar avenēm un piparmētru lapiņām.
Uz augšu