Olibolen - eļļas bumbiņas

5 1
Holandiešu nacionālais ēdiens vecgada vakarā. Latviski varētu teikt-eļļas bumbiņas.

Sastāvdaļas

  • 250 g miltu
  • 5 g sāls
  • 12 g rauga
  • 250 ml piena
  • 50 g žāvētu korinšu (jāņogas, upenes)
  • 50 g rozīņu
  • 25 g sukāžu
  • 0.5 sagriezta ābols

Pagatavošana

15 min.
  1. Samaisa miltus ar sāli. Samaisa raugu ar siltu pienu un pievieno miltu un sāls maisījumu. Maisa visu kopā līdz mīkla krīt ar gabaliem no karotes.
  2. Pievieno rozines, sukādes, korintes, samaisa, noliek siltā vietā uz stundu.
  3. Tad uzkarsē eļļu līdz maziem dūmiem un ar eļļainu karoti liek iekšā mīklu. Vāra 3 minūtes katru pusi zeltaini brūnu, tad ņem ārā un apkaisa ar pudercukuru vai kanēli.

    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize