Eļļas bumbiņas olibolen

5 1
Holandiešu nacionālais ēdiens vecgada vakarā.
Latviski varētu teikt-eļļas bumbiņas.

Sastāvdaļas

  • 250 g milti
  • 5 g sāls
  • 12 g raugs
  • 250 ml piens
  • 50 g žāvētas korintes(jāņogas, upenes)
  • 50 g rozines
  • 25 g sukādes
  • ½ sagriezts ābols

Pagatavošana

15 min.
  1. Samaisīt miltus ar sāli.Samaisit raugu ar siltu pienu un pievienot miltu un sāla maisījumu.Maisīt visu kopā līdz mikla krīt ar gabaliem no karotes.Pievienot rozines, sukādi,korintes, samaisīt, nolikt siltā vietā uz stundu.Tad uzkarsēt eļļu līdz maziem dūmiem un ar eļļainu karoti likt iekšā mīklu. Vārīt 3 minūtes katru pusi zeltaini brūnu, tad ņem ārā un apkaisa ar pudercukuru vai kaneli.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti