Sklandu rausis olainiešu gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • Mīklai
  • Rupji kviešu milti
  • Skābais krējums
  • Cūku tauki (var izmantot augu eļļu)
  • Sāls
  • Cukurs
  • Raugs
  • Pildījumam
  • Svaigi rīvēti burkāni
  • Saldais un skābais krējums
  • Olas
  • Medus (var aizstāt ar cukuru)

Pagatavošana

1 min.
  1. Skābajā krējumā iemīca miltus. pievieno taukvielas, sāli, raugu un cukuru. Pārsedz ar drāniņu un liek siltā vietiņā, kur nav caurvēja, līdz uzrūgst. Sarīvē burkānus ( var izmantot čabas, kas atlikušas pēc burkānu sulas spiešanas ). Pievieno skābo un saldo krējumu, olas,medu. Mīklu liek uz dažāda lieluma apaļām pannām - izrullējot to līdz pat pannas malai. Vidū liek sagatavotu burkānu pildījumu. Cep maizes krāsnī vai cepeškrāsnī lielā karstumā, kamēr gatavi.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti