Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ziemassvētku kūka kārumniekiem

2005. gada 30. decembris
Foto: Diāna
Pagatavošana
1 min
1. Rozīnes, 185 g ķiršu un citrona miziņu pārlej ar 125 ml brendija, samaisa. Trauku pārsedz un atstāj uz nakti ievilkties.
2. Labi saputo sviestu, pakāpeniski pievieno cukuru, pēc katras reizes labi saputojot, un pa vienam olas dzeltenumam, arī kārtīgi saputojot. Sasijā kopā miltus, cepamo pulveri, garšvielas un kanēli. Miltu un augļu maisījumus iecilā sviesta maisā.
3. Labi saputo olu baltumus, iecilā miklā. Mīklu liek tortes veidnē un ar lāpstiņu nolīdzina virsmu. Dekorē ar mandelēm un atlikušiem ķiršiem. Cep 180 C temperatūrā 1,5 stundas, gatavību pārbauda ar skaliņu. Pārslaka atlikušo brendiju, kūku ar visu veidni ietin virtuves dvielī un ļauj pakāpeniski atdzist, tad izņem no veidnes.
Uz augšu