Ziemassvētku kūka kārumniekiem

4 1

Sastāvdaļas

  • 185 g rozīņu
  • 220 g uz pusēm pārgriestu cukurotu ķiršu
  • 1 ēd.k. smalki saberztas citrona miziņas
  • 185 ml brendija
  • 185 g sviesta
  • 185 g cukura
  • 4 olas, baltumus atdala no dzeltenumiem
  • 315 g miltu
  • 1 tējk. cepamā pulvera
  • 1 tējk. maltu garšvielu
  • ½ tējk. malta kanēļa

Pagatavošana

1 min.
  1. Rozīnes, 185 g ķiršu un citrona miziņu pārlej ar 125 ml brendija, samaisa. Trauku pārsedz un atstāj uz nakti ievilkties.
  2. Labi saputo sviestu, pakāpeniski pievieno cukuru, pēc katras reizes labi saputojot, un pa vienam olas dzeltenumam, arī kārtīgi saputojot. Sasijā kopā miltus, cepamo pulveri, garšvielas un kanēli. Miltu un augļu maisījumus iecilā sviesta maisā.
  3. Labi saputo olu baltumus, iecilā miklā. Mīklu liek tortes veidnē un ar lāpstiņu nolīdzina virsmu. Dekorē ar mandelēm un atlikušiem ķiršiem. Cep 180 C temperatūrā 1,5 stundas, gatavību pārbauda ar skaliņu. Pārslaka atlikušo brendiju, kūku ar visu veidni ietin virtuves dvielī un ļauj pakāpeniski atdzist, tad izņem no veidnes.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize