Austriešu šveinbratens

5 1

Sastāvdaļas

  • 1 cūkas šķiņķis
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 4 sakapāti sīpoli
  • 2 sarīvēti burkāni
  • ½ glāzes ūdens
  • 1 glāzes baltvīna
  • 2 ēdamkarotes miltu
  • 1 glāze saldā krējuma
  • 1 tējkarote koriandra
  • 1 lauru lapa
  • Sāls
  • Pipari

Pagatavošana

1 min.
  1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grēdiem. Šķiņķa ādiņu iegiež diagonāli restīšu veidā, ierīvē ar sakapātiem ķiplokiem, sāli, pipariem un koriandru. Uz cepešplāts liek sīpolu un burkānu kārtu, lauru lapu, virsū liek šķiņķi un pielej ūdeni. Cep cepeškrāsnī 1 stundu regulāri aplaistot ar izdalīto sulu un ½ glāzi baltvīna. Pēc tam cepeti apgriež uz otru pusi un cep vēl apmēram 2 stundas regulāri aplaistot. Uz 1 kg šķiņķa jārēķina apmēram 50-55 cepšanas minūtes. Atlikušajā sulā iejauc ar 2 ēdamkarotēm ūdens sajauktus miltus, pielej ½ glāzes baltvīna un saldo krējumu. Uzvāra. Pasniedz ar kartupeļu klimpām, skābiem kāpostiem un aukstu ābolu kompotu ar kanēli un krustnagliņām.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni