Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Austriešu šveinbratens

2005. gada 30. decembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Uzkarsē cepeškrāsni uz 180 grēdiem. Šķiņķa ādiņu iegiež diagonāli restīšu veidā, ierīvē ar sakapātiem ķiplokiem, sāli, pipariem un koriandru. Uz cepešplāts liek sīpolu un burkānu kārtu, lauru lapu, virsū liek šķiņķi un pielej ūdeni. Cep cepeškrāsnī 1 stundu regulāri aplaistot ar izdalīto sulu un ½ glāzi baltvīna. Pēc tam cepeti apgriež uz otru pusi un cep vēl apmēram 2 stundas regulāri aplaistot. Uz 1 kg šķiņķa jārēķina apmēram 50-55 cepšanas minūtes. Atlikušajā sulā iejauc ar 2 ēdamkarotēm ūdens sajauktus miltus, pielej ½ glāzes baltvīna un saldo krējumu. Uzvāra. Pasniedz ar kartupeļu klimpām, skābiem kāpostiem un aukstu ābolu kompotu ar kanēli un krustnagliņām.
Uz augšu