Spāņu empanda

5 1

Sastāvdaļas

  • 300 g plānās šķēlēs sagrieztas cūkas filejas
  • ½ tējkarotes saldo malto sarkano piparu
  • 2 tējkarotes kapātu ķiploku
  • ½ tējkarotes raudenes
  • 1 glāze kapātas paprikas
  • 3 sakapāti sīpoli
  • 3 nomizoti sakapāti tomāti bez sēklām
  • 2 tējkarotes sakpātu pētersiļu
  • ½ kg rauga mīklas
  • 2 cieti vārītas olas
  • Sāls
  • Pipari
  • Eļļa
  • 1 jēla ola

Pagatavošana

1 min.
  1. Filejas šķēles apkaisa ar ķiplokiem, raudeni,sāli un pipariem un ļauj ievilkties pusstundu. Gaļu ātri apcep sakarsētā eļļā. Izņem un tajā pašā eļļā apcep papriku, sīplous, atlikušos ķiplokus, līdz tie mīksti. Pievieno tomātus, pētersiļus, sāli,piparus un sautē, kamēr mērce paliek bieza. Mīklu sadala divās daļās, vienu izvelltnē 0,5 cm biezumā un ieklāj cepešplātī. Virsū liek pusi mērces, tad apcepto gaļu, olu ripiņas, tad atlikušo mērci. Izveltnē atlikušo mīklu, pārklāj, aizlipina malas un izdur centrā caurmiņu. Cep cepeškrāsnī uz vidējas liesmas pusstundu. Tad apsmērē virsu ar sakultu olu un liek cepeškrāsnī vēl uz 15-20 minūtēm.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni