Ar bietēm pildīta līdaka

3 1

Sastāvdaļas

  • 1.1 Līdaka (1,1 kg)
  • 50 g sīpolu
  • 50 g selerijas sakņu
  • 55 g (25 g biešu apcepšanai) Gī sviesta (atūdeņots sviests)
  • 15 g baltmaizes mīkstuma
  • Viena ola
  • 20 g ķiploku
  • 40 g saldā krējuma (25 %)
  • 1 g malto piparu
  • 10 g sāls
  • 130 g biešu
  • Sautēšanai
  • 2 l ūdens
  • 250 g biešu
  • 75 g Gī sviesta (25 g – bietēm, 50 g – dārzeņiem)
  • 100 g burkānu
  • 100 g selerijas sakņu
  • 100 g sīpolu
  • 1 g smaržīgo piparu
  • 20 g sāls

Pagatavošana

1 min.
  1. Līdakai noņem ādu, pie tās atstājot galvu, no asakām atdala fileju. Sviestā apcep sīpolus un selerijas sakni. Atdzesē. Baltmaizi izmērcē saldajā krējumā. Fileju, apceptos dārzeņus, baltmaizi un ķiplokus samaļ. Masai pievieno olas, sāli, piparus, rūpīgi sajauc.
  2. Svaigas bietes sagriež smalkos salmiņos un apcep sviestā, nedaudz pasautē. Atdzesē. Maltajai masai pievieno bietes un rūpīgi samaisa.
  3. Līdakas ādu (ar galvu) sapilda ar pagatavoto masu, ietin pārtikas plēvē.
  4. Sagatavo dārzeņus līdakas sautēšanai: bietes apcep sviestā un pasautē; burkānus un sīpolus sagriež salmiņos, apcep sviestā.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni