Sākums > Receptes > Zupas

Krāsainā frikadeļu zupa

2005. gada 29. decembris
Foto: Depositphotos.com
Šīs zupas pagatavošana neprasa daudz laika un piepūļu,bet gala rezultātā zupa sanāk ļoti garda.:)
Pagatavošana
50 min
1. Sīki sasmalcina sīpolu un ķiploku (vislabāk būtu ar elektrisko smalcinātāju).
2. Abām maltām gaļām pievieno sasmalcināto sīpolu un ķiploku, kā arī garšvielas pēc vajadzības.
3. Visu cītīgi samaisa tā lai veidotos viendabīga masa - obligāti nogaršojiet vai garšvielas ir pietiekami pievienotas.
4. Liek katlu ar aukstu ūdeni uz plīts un ieslēdz plīti uz maksimālo sildīšanas režimu.
5. Ar tējkaroti ņem malto gaļu un veido mazas bumbiņas, met ūdenī (var sākt mest aukstā ūdenī jau).
6. Kad visa maltās gaļas masa ir ielikta ūdenī, gaida, kad ūdens vārīsies, nosmeļ putas. Tad var sildīšanas režīmu uz vidējo ieslēgt. Pievieno piparus un sāli.
7. Tālāk jau nomizotus kartupeļus un burkānus sagriež gabaliņos, aptuveni tikpat lielos kā maltās gaļas frikadelītes un liek zupas katlā iekšā.
8. Vāra tik ilgi līdz kartupeļi un burkāni gatavi, aptuveni 30 minūtes.
9. Kad zupa jau gatava, tai pievieno vienu laura lapu un sasmalcinātas dilles, ļauj visam minūtes ievilkties.

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu