Krāsainā frikadeļu zupa

3 1
Krāsainā frikadeļu zupa
Foto: Depositphotos.com
Šīs zupas pagatavošana neprasa daudz laika un piepūļu,bet gala rezultātā zupa sanāk ļoti garda.:)

Sastāvdaļas

  • 300 g maltas lielopu gaļas
  • 300 g maltas cūkgaļas
  • 3-4 kartupeļi
  • 3 nelieli burkāni
  • 1 liels sīpols
  • 1 daiviņa/s ķiploka - liela
  • 3 l ūdens
  • Sāls
  • Pipari malti
  • Maltās gaļas piedevas
  • Lauru lapa
  • Svaigas dilles

Pagatavošana

50 min.
  1. Sīki sasmalcina sīpolu un ķiploku (vislabāk būtu ar elektrisko smalcinātāju).
  2. Abām maltām gaļām pievieno sasmalcināto sīpolu un ķiploku, kā arī garšvielas pēc vajadzības.
  3. Visu cītīgi samaisa tā lai veidotos viendabīga masa - obligāti nogaršojiet vai garšvielas ir pietiekami pievienotas.
  4. Liek katlu ar aukstu ūdeni uz plīts un ieslēdz plīti uz maksimālo sildīšanas režimu.
  5. Ar tējkaroti ņem malto gaļu un veido mazas bumbiņas, met ūdenī (var sākt mest aukstā ūdenī jau).
  6. Kad visa maltās gaļas masa ir ielikta ūdenī, gaida, kad ūdens vārīsies, nosmeļ putas. Tad var sildīšanas režīmu uz vidējo ieslēgt. Pievieno piparus un sāli.
  7. Tālāk jau nomizotus kartupeļus un burkānus sagriež gabaliņos, aptuveni tikpat lielos kā maltās gaļas frikadelītes un liek zupas katlā iekšā.
  8. Vāra tik ilgi līdz kartupeļi un burkāni gatavi, aptuveni 30 minūtes.
  9. Kad zupa jau gatava, tai pievieno vienu laura lapu un sasmalcinātas dilles, ļauj visam minūtes ievilkties.

    Labu apetīti!
    Kad zupa jau gatava, tai pievieno vienu laura lapu un sasmal...
    Foto: Depositphotos.com
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

ilmix 2011. gada 4. maijs 16:27
Vārīju 30 minūtes frikadeles piemetot tad kad ūdens sāka vārīties, viss sanāca OK nekas tur neizšķist.
Alina 2010. gada 26. decembris 18:39
tas jaskatas no kadas galas taisa jo irija dzivoju kur nevar nopirkt latviesu malto galu kur piemeram es dzivoju , jo lidz latviesu partikas veikalam ir loti talu. un no iru galas nekada smarza bet smirdona....nezinu kas tie pa lopiem..
blondiine 2010. gada 29. novembris 19:23
sheit tieshaam sanaaks putra! papriekshu liek burkaanus, nedaudz pavaara, tad kartupeljus un tad peec kaadas min frikadeles laizh iekshaa-karstaa uudenii, lai uzreiz apraujas. nezinu kas to recepti rakstiijis, bet nju pat ar liellopu galju 30 min vaariit nevajag!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas