Sautēti kāposti ar plūmju zapti

3 1

Sastāvdaļas

  • 2 kg skābi kāposti
  • Liels sīpols
  • Burkāns
  • 1 glāze plūmju vai plūmju un ābolu zaptes
  • 100 - 200 g treknas žāvētas cūkgaļas
  • 10 melnie pipari
  • 3 lauru lapas
  • Ja kāpostos nav ķimeņu - 1 ēdamkarote

Pagatavošana

120 min.
  1. Sīki sagriež sīpolu un apcep kopā ar gaļiņu. Liek klāt kāpostus, sarīvētu burkānu, piparus, lauru lapas un ķimenes. Pielej 1 glāzi ūdens (ja kāposti sausi). Ja nav gaļas, labi var iztikt ar cepešu taukiem un aspiku.
  2. Visu maisot sautē apmēram stundu. Tad iemaisa zapti un sautē vēl kādu stundu. Uzmana, lai kāposti nepiedeg. Ja vajag, papildina ar ūdeni (bet vispār procesā tas nebūtu vēlams).Klasisks ziemas ēdiens. Gana sātīgs, tāpēc var iztikt bez papildus gaļas ēdiena, pietiek ar vārītiem kartupeļiem. Sildīts garšo vēl labāk.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni