Drēzdeniešu ziemassvētku piparkūkas

5 1

Sastāvdaļas

  • Milti 2kg
  • Kausēti tauki 100gr
  • Kausēts sviests 100gr
  • Margarīns 800gr
  • Rozīnes 850gr
  • Mandeles saldā 150gr
  • Mandeles rūgtā 65gr
  • Sukādes 100gr
  • Citrona miziņas
  • Cukurs 325gr
  • Piens ½l
  • Raugs 150gr
  • Sāls 20gr
  • Muskatrieksts malts ¼tējkarote
  • Apziešanai
  • Sviests 400gr
  • Cukurs 125gr
  • Pūdercukurs 125gr
  • Vaniļas cukurs 1paciņa

Pagatavošana

1 min.
  1. sukādes smalki sagriež,mandeles samaļ,citrona mizas saberž.visus nepieciešamos produktus sagatavo iepriekšējās dienas vakarā un noliek siltā vietā.nākamajā dienā izsijā miltus,siltā pienā izšķīdina raugu un sagatavo iejavu.pārējos produktus sajauc ar miltiem un ar atlikušo pienu.visu labi samaisa ar iejavu un mīca mīklu tik ilgi,līdz tā vairs nelīp pie rokām.mīklu nedrīkst turēt siltumā,lai tauki neiztecētu.tai jārūgst vismaz 2stundas.pēc tam mīkla jāsadala vairākās daļās no 500 līdz 1200gr.pēc tam katra mīklas daļa no jauna jārārmīca un jāizveltnē garās sloksnēs.katrā sloksnē izveido garenisku padziļinājumu-renīti 1cm dziļumā,mazāko malu pārliec lielākajai.piparkūkas jācep stipri karstā cepeškrāsnī 1stundu.pēc tam tās apziež ar sviestu un apkaisa ar pūdercukuru.
  2. piparkūkas cep vismaz nedēļu pirms ziemassvētkiem.daudzas namamātes tās cep vēl agrāk.piparkūkas var cept pat 6nedēļas pirms ziemassvētkiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti