Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pelēkie zirņi ar cūkgaļas krūtiņas mērci

2005. gada 27. decembris
Foto: Shutterstock.com
Pelēkie zirņi ar kūpinātu gaļu un sīpoliem krējuma mērcē - neatņemama Ziemassvētku mielasta sastāvdaļa.
Pagatavošana
60 min
1. Iepriekšējā dienās vakarā nomērcē zirņus, lai tie ātrāk vārītos.
2. Uzliek vārīties zirņus un vāra aptuveni 40. min., bet tomēr labāk pārbaudīt vai nav jau mīksti ātrāk. Kad zirņi ir gandrīz gatavi pieliek klāt sāli un izvāra zirņus līdz galam.
3. Pa to laiku sagriež sīpolus un gaļiņu vienāda izmēra gabalos un apcep uz pannas, tā lai gaļa būtu nedaudz brūna. Tad pievieno saldo un skābo krējumu un ļauj uzvārīties. Klāt pievieno pēc vajadzības garšvielas.
4. Uzliek uz šķīvja zirņus un viducī uzlej gatavo mērcīti. Var visu arī samaisīt kopā.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu