Pelēkie zirņi ar cūkgaļas krūtiņas mērci

3 1

Sastāvdaļas

  • 1 kg pelēko zirņu
  • 500 g cūkgaļas krūtiņas
  • 1 paliels sīpols
  • 250 g saldā krējuma
  • 250 g skābā krējuma
  • Garšvielas(gaumes jautājums)

Pagatavošana

60 min.
  1. Iepriekšējā dienās vakarā nomērcē zirņus, lai tie ātrāk vārītos.
  2. Uzliekam vārīties zirņus un vāram aptuveni 40. min., bet tomēr labāk pārbaudīt vai nav jau mīksti ātrāk. Kad zirņi ir gandrīz gatavi pieliek klāt sāli un izvāra zirņus līdz galam.
  3. Pa to laiku sagriež sīpolus un gaļiņu vienāda izmēra gabalos un apcep uz pannas, tā lai gaļa būtu nedaudz brūna. Tad pievieno saldo un skābo krējumu un ļauj uzvārīties. Klāt pievieno pēc vajadzības garšvielas.
  4. Uzliek uz šķīvja zirņus un viducī uzlej gatavo mērcīti.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni