Sākums > Receptes > Deserti

Ātri pagatavojami pīrādziņi

2005. gada 27. decembris
Foto: Ina Fominova
Pagatavošana
1 min
1. Izkausē margarīnu, pielej pienu. Ja vajag vēl pasilda, lai piens būtu silts. Pieber raugu ( ja ņem sauso ), vai izšķīdina ( jā ņem parasto ), pieber cukuru, sāli, labi samaisa. Tad piesijā miltus, samīca un liek aukstumā uz mazu brītiņu.Tad sadala to 5 daļās. No katras daļas veido kamolu, to saplacina, tad izveltnē apaļu. Apli griež 8 daļās ( uz pusēm, katru pusi uz pusēm, katru ceturtdaļu atkal uz pusēm ). Uz platākās malas liek sakapāta sīpola un smalki safrieztas gaļas maisījumu, tad satin. Apsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī zeltaini brūnus. Pīrādziņi no šādi gatavotas mīklas ļoti ilgi paliek mīksti. Mīklu no ledusskapja vajag ņemt pakāpeniski. Jebkurai plātsmaizei vai picai es izmantoju tikai šādu mīklu, pie tam, cepot plātsmaizi vai picu, mīklu pirmajai plāksnei es rullēju tūlīt, neatdzesējot, tā vēl vairāk ekonomējot laiku.
Uz augšu