Ātri pagatavojami pīrādziņi

4 1

Sastāvdaļas

  • 200 g maragrīna
  • 1 ēdamkarote cukura
  • 0.5 paciņas rauga
  • Nepilna tējkarote sāls
  • 1 glāze piena
  • 400 g miltu
  • Žāvēta gaļa vai speķis
  • Sīpols
  • Ola

Pagatavošana

1 min.
  1. Izkausē margarīnu, pielej pienu. Ja vajag vēl pasilda, lai piens būtu silts. Pieber raugu ( ja ņem sauso ), vai izšķīdina ( jā ņem parasto ), pieber cukuru, sāli, labi samaisa. Tad piesijā miltus, samīca un liek aukstumā uz mazu brītiņu.Tad sadala to 5 daļās. No katras daļas veido kamolu, to saplacina, tad izveltnē apaļu. Apli griež 8 daļās ( uz pusēm, katru pusi uz pusēm, katru ceturtdaļu atkal uz pusēm ). Uz platākās malas liek sakapāta sīpola un smalki safrieztas gaļas maisījumu, tad satin. Apsmērē ar olu un cep cepeškrāsnī zeltaini brūnus. Pīrādziņi no šādi gatavotas mīklas ļoti ilgi paliek mīksti. Mīklu no ledusskapja vajag ņemt pakāpeniski. Jebkurai plātsmaizei vai picai es izmantoju tikai šādu mīklu, pie tam, cepot plātsmaizi vai picu, mīklu pirmajai plāksnei es rullēju tūlīt, neatdzesējot, tā vēl vairāk ekonomējot laiku.

Komentāri

Ieva 2012. gada 27. decembris 17:05
Pīrāgi sanāk garšīgi. Bet ne tā kā īsti pīrāgi. Man likās ka daudz par daudz margarīna, bez maz vai kā kārtainā mīlkla sanāca un garšo ārkārtīgi trekni. (man arī mīkla īsti neuzrūga. Varbūt es aŗi ko daru nepareizi?)
Vija 2011. gada 2. augusts 22:31
Paldies! Tiešām laba recepte! Mīkla stipri rūga! :) un nemaz nebija plāni, bet mīksti un gaisīgi! Garšoja trijiem!
Ivonna 2011. gada 16. maijs 08:16
Bet kaa sarulleet, kaa radzinjus(kaa kruasanus?)vai pildijums nekritiis aaraa? Un ja vareetu paluugt rauga proporcijas...tur kur es dzivoju tur nepardod raugu pacinjaas, mees varam nopirkt vai nu sauso kas ir pa 7 gramiem aploksniitee jeb ari uz svara slapjo raugu.(slapjais raugs-kaa Latvijaa paardod pacinjaas, dziivais raugs)
Paldies.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti